Maailma

 
Japanissa on yli 3000 saarta, joista itse maa koostuu. Suurimmat niistä ovat Honshu, Hokkaido, Shikoku ja Kyushu. Saarista suurin osa on vuoristoisia ja tuliperäisiä. Esimerkiksi Fuji on tulivuori. Japanin väkiluku on maailman kymmeneksi suurin, n. 127 milj. asukasta. Ei ole siis tavatonta, että koirat joskus kohtaavat ihmisiä, tai eksyvät asutusalueille. Ihmiset kuitenkin tietävät koirien läsnäolon, ja he ovat jättäneet ainakin koirien paratiisin kokonaan rauhaan. Koirien paratiisi sijaitsee Akitassa.
 
Futago-sola
 
 

Sää

 
Japanissa on neljä vuodenaikaa, ja lisäksi sadekausi, joka voidaan luokitella viidenneksi. Ilmasto on hyvin monipuolinen. Pohjoisessa talvet ovat pitkiä, kylmiä ja ankaria, sekä runsaslumisia, mutta kesäisin esiintyy myös helteitä. Eteläisimmissä osissa taas kesät ovat pitkiä ja kuumia, talvien jäädessä leudommiksi ja lyhyemmiksi. Pohjois-Japanissa talvet ovat muutenkin keskimääräistä ankarampia, kun muualla Japanissa ne jäävät leudommiksi. Kesät ovat hiukan pidempiä kuin Suomessa, mutta keväät ja syksyt jäävät sitä vastoin paikoitellen lyhyemmiksi. Myöhäiskesällä ja syksyn alussa esiintyy voimakkaita taifuuneja, joka tuo mukanaan voimakkaita tuulia ja rankkasateita. Etenkin rannikkoalueilla on muutenkin enemmän sateita ympäri vuoden kuin muualla Japanissa. Sadekausi alkaa Okinawalta toukokuussa, ja etenee pohjoiseen päin, päättyen Hokkaidolle suurinpiirtein heinäkuun aikana.
 
 
Kasvillisuus ja eläimistö
 
Etelässä on lämmin, ikivihreiden lehtipuumetsien alue. Honshun pohjois- ja Hokkaidon eteläosissa on viileiden lehtimetsien alue. Keski- ja pohjois-Hokkaidolla on aikalalla vuoristokasvillisuutta, eli heiniä, sammalia, varpuja ja joitakin kukkia, kuten alppiruusuja. Erityisesti Honshun ja Hokkaidon vuoristoalueilla on pääasiassa vuoristokasvillisuutta. Japanista löytyy lisäksi bambumetsiä, sekä havupuita, joista yleisimpiä ovat sugi ja mänty. Sugi on suuri, suorarunkoinen puu. Yksittäisinä niihin voi kuitenkin männyn tavoin kasvaa oksia alemmas, ja ne ovat tällöin yleensä paksumpia. Havupuita esiintyy kylmemmillä ja kuivemmilla alueilla, kun taas etelässä ja rannikkoalueilla on pääasiassa lehtimetsää. 
 
Keväisin Japanin kuuluisat kirsikkapuut puhkeavat kauniisiin, vaaleanpunaisiin kukintoihin, ja syksyisin ne verhoutuvat upeisiin ruskan väreihin.
 
Kirsikkapuiden kukintoa
Syksyn ruskaa
Suuri puro metsässä
Kivimonumentteja metsässä
Japanin talvi
 
Japanin alpit
Bambumetsä
Yksittäinen sugi-puu
Sugi-puista koostuva metsä
Sadekauden nostattamaa usvaa
 
 
Japanin eläimistö on melko monipuolinen. Kotoperäisiä lajeja ovat japaninmakaki ja japaninjättisalamanteri. Japanissa elää myös paljon susia, karhuja, kettuja, peuroja ja supikoiria. Japanissa elää n. 600 eri lintulajia, yhtenä esimerkkinä fasaani. Lisäksi sieltä löytyy myös useita kala- ja äyriäislajeja. Meristä löytyy myös valaita, pyöriäisiä ja delfiinejä. Myös villisikoja löytyy, mutta ne ovat ehkä vaikeimpia saalistettavia. Lintu ja kala ovat tavallisimpia saaliseläimiä, mutta yleensä laumat metsästävät suurempia saaliita, kuten peuroja.
 
Peura
Fasaani
 
 
Edetään siis peleissä mahdollisimman loogisesti vuodenaikojen mukaan, ja otetaan huomioon Japanin kasvillisuus ja eläimistö.